CS:GO Betting

Guide för dig som vill betta på CS:GO

Gillar du dataspel har du säkert hör talas om CS:GO. Det står för Counter-strike: Global Offensive och den har vuxit till en av de mest populära esporterna. Mycket beror på all spänning och dramatik. CS:GO är klart sevärt även för den som i vanliga fall inte tycker om esport. Vem som helst kan förstå upplägget på bara några minuter. Världen över finns hundratusentals spelare och prispotterna i de stora turneringarna har ökat stadigt. Läs vidare om du vill veta mer om CS:GO betting och få tips för att bli framgångsrik.

 

Om CS:GO

CS:GO är ett spel inom genren förstapersonskjutare (FPS) där två lag med fem spelare i varje lag gör upp om segern. De består av terrorister och antiterrorister. Terroristerna har som mål att placera en bomb på någon av kartans utvalda platser. Antiterroristerna måste bekämpa dem och desarmera bomben innan den detonerar. Professionella matcher spelas i regel som bäst av 30. Det innebär i praktiken först till 16 vunna spelrundor. Varje sådan runda tar sällan mer än några minuter, så matcher kan bli överraskande fartfyllda.

 

Betta på CS:GO

Vad som gör CS:GO väldigt intressant för betting är att du ofta hittar vassa odds. Likt många andra esporter finns fortfarande osäkerhet både hos spelare och spelbolag. Uppstickare besegrar ofta etablerade favoriter. Ibland vinns stora turneringar av lag där du kan spela på 40-50 gånger pengarna för slutseger, om du har modet att göra det innan själva turneringen börjar.

Allra vanligast inom CS:GO betting är vinnarspel. Då satsar du helt enkelt på laget som vinner matchen. Känner du att oddsen inte är tillräckligt bra, kan du välja att betta på handikappodds. Det kan vara perfekt när ett lag som är storfavorit har låga odds och du ändå vill spela på dem. I så fall får de en nackdel som att de till exempel ligger under med 5 spelrundor på förhand och du som spelare får bättre odds. Bettar du live på CS:GO kan du spela på vem som vinner enskilda spelrundor.

Det är också vanligt att spela på slutsegrare i de stora turneringarna. För CS:GO behöver du främst ha koll på turneringarna som kallas Majors. De har störst prispengar och störst intresse från fans och media. Nuförtiden är prispengarna över en miljon dollar för en Major. De brukar namnges efter staden där de går. Några exempel på Majors är ESL One Rio i Brasilien och ESL One Cologne i Frankrike.

 

Populära spelbolag

Alla stora spelbolag som erbjuder betting på esport kommer också att erbjuda CS:GO betting. Det kan finnas några mindre skillnader i utbudet, men du kan räkna med att alltid kunna spela på storturneringar och på de mest populära lagen. Här är några exempel på spelbolag med brett utbud inom CS:GO:

  • Unibet
  • Betsson
  • Bet365
  • Betway

 

Tips när man ska betta på CS:GO

Mycket handlar om att bygga upp sina kunskaper. CS:GO är visserligen lätt att förstå och roligt att titta på, fast under ytan döljer sig många detaljer som är viktiga för spelare. Bland annat finns ett ekonomiskt system i CS:GO. Under matcherna får spelare pengar som de köper vapen och utrustning för. En taktik är att spara och sedan satsa allt för att kanske dra ifrån och avgöra en match, eller iscensätta en comeback. För livebetting är det extra viktigt att ha koll på lagens resurser.

Om du har möjlighet, titta alltid på CS:GO matcherna som du spelar på. De stora spelbolagen har tjänster för livestreaming som brukar vara gratis med minst en krona på kontot. Alla stora turneringar streamas också på andra platser som bland annat Youtube och Twitch. Ett bra tips är att lyssna noggrant på kommentatorerna. De brukar direkt upptäcka om en spelare eller ett lag är i toppform. Det kan du utnyttja för betting om du spelar live, eller för att betta på de nästföljande matcherna i turneringen.