Dota 2 Betting

Guide för dig som vill betta på Dota 2

När det handlar om betting på esport finns det få spel som kan utmana Dota 2. Prispengarna har vuxit till astronomiska nivåer och därmed även intresset. Dota 2 lockar otroligt skickliga spelare och lag. Matcherna är ofta riktiga nagelbitare och det går att följa varje ögonblick via tjänster för livestreaming. Den som lär sig mer om esporten har goda möjligheter att göra sig pengar på Dota betting. Häng med nedan om du vill veta mer och få några tips för att lyckas.

 

Om Dota 2

Dota står för Defense of the Ancients och Dota 2 är uppföljaren till det första spelet i serien. Två lag gör upp på olika kartor och i varje lag ingår fem spelare. Målet är att försvara sin egen Ancient och förstöra motståndarnas. Enklast är att tänka på det som en huvudbas och på kartan finns försvarstorn och neutrala enheter som också måste bekämpas. Spelarna styr varsin hjälte och de har i sin tur olika egenskaper. Dessutom kan de uppgraderas och använda olika föremål som gör dem ännu starkare. Resultatet är att Dota 2 har massvis av variation och ingen match är den andra lik. På professionell nivå är det vanligt att matcher spelas antingen bäst av 3 eller bäst av 5.

De stora turneringarna inom Dota 2 är minst sagt imponerande. Allra störst är The International som kan ses som världsmästerskapet. För 2020 har prispengarna i skrivande stund passerat 40 miljoner dollar. En stor anledning är att Dota-fans världen över kan vara med och bidra till potten genom att göra inköp i spelet. I övrigt finns också ett flertal Majors som är viktiga för lag som vill förbättra sin ranking och ha chansen att kvalificera sig till just The International. De brukar anordnas i storstäder som Los Angeles och Moskva och locka spelare från alla världens hörn. Även de har prispengar på över 1 miljon dollar.

 

Betta på Dota 2

Likt betting på andra esporter brukar vinnarspel vara vanligast. Dota 2-matcher kan inte sluta oavgjort, så det påminner lite om att spela på tennis. Det händer att lag dominerar matcher och inte förlorar en enda karta, men ibland sker spektakulära vändningar från till exempel 0-2 till vinst 3-2 i en match som gäller bäst av fem. Är du inte nöjd med oddsen på en storfavorit kan du välja att spela med handikapp. Ger du ett av lagen en nackdel på förhand kan du höja oddset avsevärt. Du kan också spela över/under antal kartor, återigen inte olikt att till exempel spela över/under antal set i tennis. Slutligen kan du även betta live på Dota 2. Då kanske du spelar på vem som först dödar en hjälte eller vinner den pågående kartan.

 

Populära spelbolag

För inte så längesen var utbudet ganska sparsmakat, men nu har nästan alla stora spelbolag gott om alternativ inom esport. Dota 2 är en av de största och mest populära esporterna, så du behöver sällan oroa dig. Majors och The International är givetvis spelbara, liksom seriematcher med topplagen. Här följer några exempel på spelbolag med Dota 2 betting:

  • Betway
  • Bet365
  • Betsson
  • Unibet

 

Tips när man ska betta på Dota 2

Ett gott råd är att utnyttja statistiken. Dota 2 är såpass stort att det blir nästan omöjligt att ha stenkoll på alla lag. Du kan kolla upp tidigare möten mellan lagen innan du spelar på en match. Glöm heller inte att kolla upp lagens formkurva. Trots allt kan ett lag ha förlorat en av sina bästa spelare från den föregående säsongen och då kanske hela laget börjar falla ihop likt ett korthus.

Med lite tur kan du hitta en nykomling som är underskattad av både spelbolagen och andra spelare. I så fall finns chansen på riktigt höga odds, särskilt om du spelar på att de kommer stå som slutsegrare i en stor turnering. Se även till att lyssna på experter och kommentatorer när du följer matcherna. De gör ofta analyser och lyfter fram mindre detaljer som du sedan kan använda när du bettar på Dota 2.