LOL Betting

Guide för dig som vill betta på League of Legends

League of Legends, eller LOL, är ett av de populäraste E-sport spelen med många aktiva lag, höga vinstummor och stora turneringar. Här finns värdefulla tips och information till dig som vill börja betta på LOL.

 

Om LOL

League of Legends är ett onlinespel som spelas i lag bestående av antingen tre eller fem spelare. Spelet går ut på förstöra motståndarnas bas, eller nexus, som det kallas i spelet. Spelet spelas på en karta som kan se olika ut beroende på match. En LOL-match tar vanligtvis mellan 10 och 40 minuter och tar slut när det ena laget antingen ger upp eller får sin nexus förstörd av motståndarlaget. En match i LOL kan inte bli oavgjord utan matchen fortsätter alltid tills det ena laget har vunnit.

I LOL finns nio olika ligor och varje liga har fem divisioner i varje liga, förutom i de två högsta som bara har två divisioner vardera. Ligorna i LOL är, räknat från den lägsta till den högsta: Iron, Bronze, Silver, Gold, Platinum, Diamond, Master, Grandmaster och Challenger.

I LOL väljer spelarna alltid en avatar, eller karaktär. Det finns över hundra avatarer att välja mellan och varje avatar har speciella styrkor och svagheter. Under spelets gång går det dessutom att uppdatera karaktären med olika objekt och vapen. Trots att LOL i grunden är ett ganska enkelt spel innebär det här att det finns många olika parametrar att ta hänsyn till. Dessutom arbetar olika lag med olika taktiker baserat på sina egna och motståndarens styrkor och svagheter.

De allra bästa LOL-lagen spelar mot varandra i olika ligor och möts i årliga turneringar. Exempel på stora turneringar är EU LCS (Europe League of Legends Championship Series), LSM (League of Legends Master Series) och League of Legends World Championship. Det spelas matcher och turneringar i League of Legends året runt så det finns alltid matcher att betta på!

 

Betta på LOL

League of Legends är ett populärt spel att betta på och livestreaming med beting på de viktigare LOL-turneringarna erbjuds av många av de stora spelbolagen. Det finns två olika sätt att betta på LOL-matcher och turneringar. Det ena är matchbetting där du innan matchen bettar på vilket lag som kommer att vinna. Inom LOL kan en match ibland innebära mer än ett spel, till exempel att samma lag ska mötas i 3 matcher och bäst av 3 vinner. Det går också att betta på vilket lag som vinner en hel turnering.

Det enda sättet är att betta live. Det här innebär att du bettar under tiden matchen pågår. Oddsen kommer därför att variera beroende på händelseförloppet. Om du bettar live är det ännu viktigare att ha koll på lagen och spelarna eftersom det ger absolut bäst odds om du vågar betta på ett lag som ligger under men som sedan vänder och vinner matchen.

 

Populära spelbolag

Ett stort antal spelbolag erbjuder idag betting på LOL. De traditionella stora spelbolagen som Betsson, Betsafe, Betway, MrGreen och Unibet har idag LOL-betting. Det finns också uppstickare som exempelvis Pixel.Bet som är helt inriktat på betting på e-sport.

 

Tips när man ska betta på LOL

För att lyckas med betting på League of Legends gäller det först och främst att ha koll på spelet och hur det fungerar. Du behöver hålla dig uppdaterad om de senaste resultaten och lagens form. Det enklaste sättet att lära sig hur spelet fungerar är förstås att ladda ner det själv och testa, det är gratis. Om du inte själv är spelsugen finns det många videos på Youtube från de stora turneringarna som ger en bra överblick över spelets upplägg.

Utöver kunskap om spelet i sig gäller det förstås att du har koll på oddsen. Oddsen påverkas av ett antal faktorer som exempelvis lagens historiska prestationer och de senaste matchernas resultat. Ju bättre koll du har desto lättare blir det för dig att bedöma de olika lagens vinstchanser och pricka rätt i matcherna.