Rocket League Betting

Guide för dig som vill betta på Rocket League

Vad sägs om fotboll med riktigt häftiga fordon istället för vanliga fotbollsspelare? Det är vad Rocket League handlar om – ett fartfyllt spel från Psyonix som du dessutom kan betta på. Rocket League finns nämligen som e-sport arrangemang både i Sverige och utomlands.

Vill du lära dig mer om Rocket League betting inom e-sportens värld? Då har du hittat helt rätt – häng med nu kör vi!

 

Om Rocket League

Har du tidigare bettat på e-sport eller på något sätt kommit i kontakt med dataspelsvärlden klingar säkert Rocket League bekant. Spelet blev en riktigt stor snackis när det lanserades av den amerikanska spelutvecklaren Psyonix 2015. Som spel handlar det om en typ av fotbollsspel, men istället för spelare spelar fordon mot varandra. Raketdrivna bilar med mängder av häftiga effekter, vilket genererar en hög grad av spelupplevelse. Du spelar Rocket League ensam eller i ett lag med andra spelare; som mest fyra spelare i varje lag.

Spelets popularitet ledde till att Psyonix valde att utveckla Rocket League med målet att göra spelet till en respekterad e-sport.  Ett år efter lanseringen startades därför Rocket League Championship Series (RLCS) – en turnering som inledningsvis hade en prispott på 55 000 dollar. Prispengen steg snabbt i värde och idag snackar vi miljoner i potten. Idag är RLCS den största Rocket League turneringen inom e-sporten och det är framför allt på dessa matcher du kan betta.

Det finns även RL-turneringar som arrangeras av externa aktörer som till exempel Electronic Sports League och Major League Gaming. I Sverige är det den Svenska Raketligan som är nummer ett och en del av det nationella RL-ligasystem.

 

Betta på Rocket League

Rocket League har alltså växt så det knakat sedan lanseringen för fem år sedan och det har fått till följd att intresset bland bettingbolagen ökat. Det är med andra ord ett spel som är starkt efterfrågat bland spelare och därmed vill så klart bookmakers erbjuda sina medlemmar Rocket League betting.

Den hetaste betting-marknaden inom Rocket League är RLCS – den är störst både när det gäller nivå och prispott. Bakom RLCS står som tidigare nämnt även spelets skapare, Psyonix och det gör så klart turneringen till något mer unikt. Att spela på Rocket League genererar en riktigt hög kaliber med spänning. Det är inte bara fartfyllt att följa utan även nervkittlande tack vare effekter och möjligheten att spela live. Du kan alltså lägga e-sport bet på Rocket League samtidigt som en match eller turnering pågår – precis som när du bettar på ”riktig” fotboll från sportvärlden.

 

Populära spelbolag

Idag består e-sport betting av ett oändligt antal bettingbolag som slåss om dig som spelar på Rocket League. Det är därför inte den enklaste saken i världen att välja rätt spelbolag, men det finns några knep att ta till.

Ett klassiskt tips är att jämföra spelbolag för att hitta en bettingsida på nätet som faller dig personligen i smaken. Välj ut några av marknadens populära och mest etablerade bettingsidor som erbjuder e-sport och säkerställa att dina alternativ har Rocket League med i listan.

Bet365, Unibet och Bethard är tre populära bettingbolag som driver sin spelverksamhet på nätet med spellicens utfärdad av svenska myndigheter. Hos samtliga aktörer hittar du ett komplett utbud av spel på e-sport såsom Rocket League betting.

 

Betta på Rocket League – speltips

För dig som tidigare inte testat på Rocket League betting är tipset att lära känna spelet innan du spelar med riktiga pengar. Här handlar faktiskt inte saker och ting om ”tur”, vilket är den grundliga faktorn i samband med exempelvis spel på slots. När du bettar på Rocket League gäller det att ha koll på flera saker. Du bör framför allt ha kunskap om spelets grunder, men även känna till det aktuella läget i en serie eller turnering. Vill du helt enkelt gå för de riktigt stora potterna gäller det att vara påläst om Rocket League världen.